Online Yaratıcı Drama Atölyesi

8-12 yaş

Eğitim programı: 2 ay, 16 ders

Dersler: 1. ders 45 dakika + 10  dakika ara+ 2. ders 45 dakika olmak üzere günlük iki ders saati şeklinde olacaktır.

Ders başlangıç tarihi 7 Ekim 2023

Ders bitiş tarihi: 25 Kasım 2023

Kayıt olmak için tıklayınız

Yaratıcı Drama Nedir?

Yaratıcı Drama, çocuklarda yaratıcı düşünceyi ve yaratıcı ifadeyi geliştiren bütünleştirici bir süreçtir. Yaratıcı Dramanın amacı, bir çocuğu tiyatro teknikleri süreciyle kendini gerçekleştirmeye yönlendirmektir.

Yaratıcı drama, öğrencilerin gerçek ve hayali deneyimleri görselleştirmeyi, taklit etmeyi ve yansıtmayı öğrendiği doğaçlama bir oyunculuk biçimidir. Öğrenciler, daha fazla iletişim becerileri, sosyal farkındalık, güven, empati, problem çözme yetenekleri ve benlik kavramı geliştirmek için hareket, pantomim, doğaçlama, rol yapma ve grup tartışması gibi farklı formatlar kullanırlar. Yaratıcı dramanın amacı, çocukları daha büyük bir kendini gerçekleştirme ve kabul etme duygusuna yönlendirmektir.

 Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik gibi olumsuz duygulardan arındırır. Duygularını ve kendini doğru ifa de etmekle birlikte stresini azaltarak gelişimine değer katan kazanımlar sağlar.

Yaratıcı Drama Eğitiminin Faydaları

Yaratıcı drama atölyeleri, çocuklara öncelikle teknoloji çağının getirdiği bir sonuç olarak maalesef iletişim ve kendini ifade etme becerisini geliştirmeye ihtiyaç duyan çocukların bu açığını kapatmalarında fayda sağlayacaktır.  Çağın gerekliliği olarak, sosyal beceriye sahip insanların hayatlarında çok daha başarılı olduğu gözlenmiştir. 

  • Yaratıcı düşünmeye ve eleştirel düşünmeye katkı sağlar.
  • Özgüveni geliştirir.
  • Problem çözme becerisini geliştirir.
  • Hayal gücünü keşfetmeyi sağlar, güçlendirir.
  • Duygularının farkına varılmasına, onları sınıflandırabilmesine katkı sağlar.
  • Duygularını ifade etme becerisini geliştirir.
  • Empati kurma becerisini geliştirir.
  • Kendini ifade edebilme yeteneklerini geliştirir, farklı biçimlerde ifade olanaklarını öğretir.
  • Karar verme becerisini geliştirir.
  • Uyum konusunda katkı sağlar, uyumun getirdiği güzel sonuçları gösterir.
  • Estetik düşünme becerisine katkı sağlar.
  • Sözlü sözsüz ifade becerilerini geliştirmesine destek olur.

Atölye Programı

1.gün 7 Ekim 2023

2.gün 14 Ekim 2023

3.gün 21 Ekim 2023

4.gün 28 Ekim 2023

5.gün 4 Kasım 2023

6.gün 11 Kasım 2023

7.gün 18 Kasım 2023

8.gün 25 Kasım 2023

(Gün tercihi katılımcıların tercihine göre Cumartesi veya Pazar günü olabilir.)

Eğitimlerimiz sertifikalıdır. Sertifikalar imzalı ve isme özel olarak e-posta ile gönderilecektir. Basılı halde sertifika isteyenler için ekstra 15 euro sertifika bedeli talep edilir.

Önemli:

Normal şartlarda yaratıcı drama dersleri özgür ve rahat bir ortamda, örgün olarak yapılır. Endişelenmeyin. Atölyemiz, online eğitime uygun şekilde planlanmış ve tasarlanmıştır.  Ebeveynlerden ricamız, bu süreçte çocukları özgür bırakarak, derslere müdahale etmemesidir. Ebeveynler çocuğun gelişim sürecine engel olacak tavırlardan kaçınmalıdır. Bu süreç her çocuğun özgürce yol aldığı bir gelişim sürecidir.

Özünde, yaratıcı drama, hedef olarak katılımcıların deneyimine sahip olan dramatik etkinliklerdir. Yaratıcı drama; dramatik oyun, hikaye canlandırma, hayal gücü yolculukları, tiyatro / drama oyunları, müzik, kukla oyunları içerebilir. Yaratıcı drama sınıfının normu “Haydi rol yapalım” şeklinde sadece bir çocuk oyunu değildir. Yaratıcı dramada vurgu sonuçtan çok süreçtir. Yaratıcı drama sınıfındaki bir öğrenci utangaçlık veya korku nedeniyle katılmak yerine izlemeyi tercih ettiğinde, öğretmen buna da izin verebilir. Öğretmen ayrıca herhangi bir aşamada katılımcı olabilir ve çocukların rehberlik edilmek yerine faaliyetlere liderlik etmesine izin verebilir. Yaratıcı drama, çocukların duyguları, problem çözmeyi ve diğer insanlarla ilişki kurmayı öğrenmesine yardımcı olabilir. Drama deneyimleriyle öğrenciler hayal güçlerini ve özgüvenlerini geliştirirler. Yaratıcı drama ile ilgili en özel şeylerden biri, “yanlış” yanıtların olmamasıdır. Çocuklar istediği gibi hayal kurabilir, cevap verebilir, oyunlarda rol alabilir.

Programımız

  1. Hafta: Yaratıcı Drama Nedir? Faydası nelerdir? Ne kazandırır?

Eğitimin hedefleri, neler yapacağız? Isınma Egzersizleri- Tanışma oyunları

  1. Hafta: Oyuncak kullanarak mesaj ver. Obje kullanarak oyun ve öykü üretelim. 
  2. Hafta: Bir Hint masalı öğrenelim ve oynayalım. Kralın seçimi.
  3. Hafta: Kukla yapalım ve oynatalım. Kukla ile karakter oluşturma ve dramatizasyon.
  4. Hafta: 30 dakikada dünya turu. Dünyanın farklı ülkelerine ve kültürlerine seyahat. İfade becerilerinde ses ve tonlamanın etkisi. Artikülasyon ve tonlama oyunları.
  5. Hafta: Hafta: Müziği boyayalım. Dinle ve boya. Ünlü müzisyenler. 
  6. Hafta: Ayna ayna söyle bana. Ayna çalışması. Duyguların tanınması ve ifade becerisi. Ah o iki kelime: Özür dilerim.
  7. Hafta: Senden ne haber? Kendi haberlerini sun. Televizyonda sen varsın. İnternet okur yazarlığı farkındalık oyunları. Kelebek etkisi. Vedalaşma.

Yaratıcı Drama Derslerimiz:

  • Dersler; Haftada bir gün,  100 dk (45 dk +45dk +10 dk mola olacak şekilde toplam 2 ders) Toplam 8 hafta sürecektir.
  • Eğitimler 8-12 yaş grubu için geçerlidir.
  • Eğitim dili Türkçedir.
  • Eğitim online olarak zoom programı üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrenci sayısı en fazla12’dir.
  • Eğitim ücreti; her katılımcı için 150 eurodur. Arkadaşını veya kardeşini getiren katılımcılar için kişi başı 130 euro indirimli olarak kayır imkanı sağlar.

Ön kayıt için lütfen misalsanat@gmail.com e-posta adresine mail gönderin ya da 00358 46 616 16 99 (Yaratıcı Drama Lideri Filiz Kurt Aksu) WhatsApp numarasından iletişime geçin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.